17 Mart 2014 Pazartesi

Yaklaşan doğum günü

Zaman hızla geçiyor gerçekten... Kuzum 5 gün sonra 3 yaşını bitirip 4 e girecek...

Bireysellikten öte dışa dönük bir çocuk olduğu bu dönemde etkinlik yapmak çok kolay olmuyor. Artık beni oyun arkadaşı olarak kabul etmemeye başladı. Sosyalleşme peşinde her fırsatta. Komşu çocukları, bakıcısı ile katıldığı günlerde ki arkadaşları, parkta ki çocuklar ... Hiç bir fırsatı kaçırmıyor kendileri... Çok girişken bir çocuk olmasa da birileri ile oynamayı çok seviyor.

Gelelim doğum günü hazırlıklarımıza... Seçtiğimiz tema doğrultusunda anne birşeyler hazırlıyor. Gurbetliğin gözü kör olsun yine yalnız bir kutlama olacak bizim için. Gerçi ailelerimizin yokluğunu bir nebze olsa unutturan sevgili dostlarımız yanımızda olacaklar inşallah....

Doğum günü gelirken etkinliklerde bu tema doğrultusunda oluyor elbette.

İşte bunlardan ilki oyun hamurundan cupcake süsleme . Yapılan cupcake lere mum dikip üfleme .



Daha sonra mum altlıklarına pon pon dizip üfleyerek düşürmeye çalıştık ki bu etkinlik kas gelişimi için tavsiye edilen ve çocuğun konuşmasına katkısı bulunan etkinliklerden biridir.



Ve günün son etkinliği doğum günlerinin olmazsa olmazı balonlar. Renk renk kesip hazırladığım balonları bir kolaj oluşturup kağıda yapıştıran kuzucuk iplerini çizmeyi de unutmadı elbet :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder