27 Ağustos 2013 Salı

Resimli olay sıralama

Sıralama etkinliklerinin çocukların bilişsel becerilerini geliştirmede ki katkısı yadsınamaz. Bunu göz önüne alarak sık sık bu tarz çalışmalara yer vermeye çalışıyoruz bizde.
Sınıflandırma çalışmalarında başarılı olan kızımın karışık halde verilen resimleri oluş sırasına göre doğru şekilde düzenleyip düzenleyemeyeceğine dair endişelerim vardı doğrusu. Çünkü bu bizim yaş grubumuz için uygun bir etkinlik değil.
Olayı basitleştirmek adına Ecenaz'a yakın olan resim çalışmalarını kullanmak istedim. İlk etapta 4 resim ile yola başladık.

Okul öncesi etkinlik sitesinden bulduğum çalışma sayfalarının çıktısını alıp kestim. 

Tercihimi kardan adam, tuvaletini yapan kız ve uykudan uyanan çocuktan yana kullandım. 

 Henüz hiç kar görmemiş ve kardan adam yapma zevkini tatmamış kızım için bu resimleri sıralamak çok kolay olmadı. Böyle olunca tabi b planı girdi devreye :) Karakterimiz Ali ile ilgili bir hikaye oluşturuldu hemen ve bayıldığımız "Kardan Adam" şarkısı eşliğinde sıralama çalışması başarıyla sonuçlandırıldı.


İkinci çalışmada yatma ve kalkma resimlerini sıkıntısız ayırt etmesi beni şaşırtırken, çocuğu (adı Berk miş :) ) aç karnına okula yollaması yemekle hiç arası olmayan kızım için oldukça alışılagelmiş bir durumdu.



Ve son olarak bu aralar gündemimiz olan tuvalet kullanımı ile ilgili etkinlikte ilk iki resim birbirine çok yakın olduğu için aklımızı biraz karıştırdı doğrusu. Daha iyi seçilebilirdi... 
 



Sizde şansınızı denemek isteseniz orjinal çalışma sayfalarını ve daha fazlasfazlasını burads bulabilirsiniz /okuloncesietkinlikleri.com/oruntu-olay-etkinlikleri-26/olay-siralama-1211/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder