17 Ağustos 2013 Cumartesi

Çiçek rakamlar

Facebookta ki Çocuğumla Evde Neler Yapabilirim topluluğu sayesinde çalışkan annelerimizin güzel çalışmalarından faydalanma fırsatı bulabildiğim için çok şanslıyım... 


Bu etkinliğide grubumuzun becerikli annelerinden görüp kız çocuğuna göre uyarlamıştım. 
Orjinalinde araba tekerlekleri ile eşleştirme yapılıyordu, ben ise çiçek bahçesi olarak hazırladım oyunumuzu. Eva ile hazırlasam daha kalıcı olabilirdi ama şimdilik el işi kağıtları ile çalıştık.

Bitmiş halini ben bu şekilde tasarlamıştım. Kağıdımız küçük geldiğinden midir ben çiçekleri fazla büyük çizdiğimden midir bilinmez biraz karışık bir çalışma oldu.
 
 


Daha önce de rakamları tanımaya yönelik etlinlikler yapmıştık minnoşumla ama kimi zaman kolaya kaçıp renklerden faydalanmıştı eşleştirmeyi yapmak için : )
Bu kez işi biraz zorlaştırıp aynı renkten iki takım hazırladım. Böylece doğru rengin dışında doğru rakamı bulmaya da özen göstermesi gerekti. 
İlerleyen günlerden tek renk üzerinden tekrarlayabiliriz bu etkinliği :)) Çünkü kızım çok sevdi... 

Çalışmamızda zemini oluşturan yeşil fon kartonuyla da makas çalışması yaptık az da olsa :)) Çimler oluşturduk rastgele kesikler atarak. 

Daha sonra eşleştirme faslına geçti kelebeğim.  


Kimi rakamlar ters döndü, elimden geldiğince müdahele etmemeye çalıştım düzeltme konusunda:) Ki azcık simetri hastası olan benim için hiç kolay değildi inanın...
 


İlk başta da belirttiğim gibi resim sayfamız dar geldi ve bu karmaşada benim çizdiğim dallar arada gözden kaçtı... 

Ortaya bu tablo çıktı.. Boş dallar hemen göze çarpıyor değil mi ? Ama olsun biz hedefimize ulaştık mı ulaştık :) Varsın görsellik azıcık bozuk olsun :) Hem Nazar bozar di mi ama :))  

3 yorum: