13 Haziran 2013 Perşembe

Moon Sand (Ay Kumu) - Kırmızı duyu havuzu


Nihayet uzun süredir aklımda olan bir etkinliği daha yapmış bulunuyoruz kızımla :)) Kum ile oynama delisi olan kızım bu etkinliğe bayıldı tek kelime ile :))

Kurumayan kum...Kim icat etti ise Allah razı olsun kendisinden :)) Bizim moon sand imizi nasıl hazırladığımıza gelince 3 su bardağı una yarım su bardağı bebe yağı ekledim. Aslında zeytinyağı ile hazırlanması daha yaygın ama ben Ecenaz bebekken alıp bitiremediğim bebeyağını değerlendirmek istedim..Çok güzel tam istediğim gibi mis kokulu bir kumumuz oldu :)))

Hazır bu kumu hazırlıyorum bari bir montessori vazgeçilmezi olan duyusal havuz çalışmasıda yapayım dedim ve kırmızı rengi çalışmak adına kumun içine kırmızı nesneler sakladım...




İşte bu foto kızımın ilk gizemli nesneyi bulduğu an :)) Aaaa anne dedi, epey şaşırdı... Bakalım ne bulmuş fındık kurdu :)))




Ve ilk bulduğu kırmızı oyuncak makasımız oldu :)) Daha sonra makara, balık, uğur böceği ve sayma çucuğunuda buldu kızım gizlendikleri yerden ... Ama bu gizlenme işi çok hoşuna gitmiş olcak ki geri sakladı nesneleri :)))




Sonrasında ben serbest bıraktım zaten gönlünce oynadı dağıttı... Emzik aklına düşünce kalktı başından... Etraf kirlenmesin diye yere örtümüzü sermiştim ama ne fayda... Ece üstündeki tüm kumları koltuklar dahil olmak üzere odanın muhtelif yerlerine yaymayı başardı :))) Ama sorun yok süper anne onlarıda çabucak temizledi :P
Kum havuzumuzu saklıyım bari ... İlerleyen günlerde diğer renkleride çalışırız... Başka güzel faaliyetlerde yaparız... Ay ben bayılıyorum tekrar tekrar kullanılabilen malzemelere :)))

1 yorum: