24 Temmuz 2013 Çarşamba

Kutu oyunları

Drop box olarak birçok çeşitlemeleri olan ve çok çok güzel bir etkinlik olan kutu oyunlarımıza bir yenisini daha ekledik. 

Atma kullan olayını biz abarttık sanırım:) Anneannemize hiç bir şey attırmaz olduk :) Bu kutuda bir tencere kutusu.. Çöpe gitmeden bir şey yaparız ki biz onla diyerek el koyduk :) 

Malzeme azlığından bilemedim neler yapacağımı aslında... Bir yüzüne renge göre lego atma bölmeleri yaptım. 


Bir yüzüne de bu aralar üzerine çok düştüğümüz sayılarla ilgili bir tablo yerleştirdim. Renkli sayıları Temmuz sayısında Pepee dergisinde yer alan sayfalardan hazırladım. Eksik olan 9-10 u kendim tamamladım.

Bu sek sek oyununda her rakamda bir tekerleme ve küçük yapılacak hareketler yazıyor 5 kere dizleri çek falan gibi. Ece bu tarz oyunları çok seviyor hatta bayıldığı bir şarkımız bile var .. .Sözlerini her seferinde değiştirsek te sizlere de fikir olması için yazayım : 1 adım atalım, 2 kere dönelim, 3 kere zıplayalım, 4 kere otur kalk, 5 kere sek sek sek ... Bu şekilde gidiyor. İşin içinde hem müzik hem de hareket olunca çocuklar bayılıyor... 

Kutumuza geri dönecek olursak... Bu rakamlara bir de eşleştirme kartları hazırladım yine aynı dergiden. 

En son olarakta küçük stickerlarla rakamları eşleştirme oynamaya çalıştık ama rakamları tanıma konusunda pek başarılı olduğu söylenemez kızımın. Eşleştirmeyi de şimdilik renklere göre yapıyor uyanık :)) Zamanla öğrenecektir eminim ... 

İşte bunlarda Ece hanımın çalışmasından bazı kareler.... 



2 yorum: